Su Kabağı Ölçüm ve Desen Çizimi

kabak çizim aleti

Su Kabağı Ölçüm ve Su Kabağı Çizim Aleti

Su kabağında desen çizmek için öncelikle ölçüm yapılması gerekir. Su kabağında bu ölçümler için mezura, çizim için pergel ve kurşun kalem kullanılır. Su kabağının çevresini ve kullanacağınız desenin ölçümlerini mezura ile ölçükten sonra işaretleme yapar ve işaret koyduğunuz yerleri kullanarak desenlerinizi çizebilirsiniz. Desenlerinizin çeşitlerine göre su kabağını ikiye, üçe, dörde, beşe ayırabilir ve geometrik şekiller sayesinde kurşun kalemle çizimlerinizi yapabilirsiniz. Tüm bu aşamaları kolayca yapabileceğiniz özel olarak tasarladığımız el emeği ürün olan SU KABAĞI ÇİZİM ALETİ ni inceleyebilirsiniz.

Su Kabağı Desen Çizimi

Su kabağında kullanacağınız çizim tekniklerinin yanı sıra gözlemleme ve oranlama yapabilme becerisini de geliştirmeniz önemlidir. Su kabağında ölçü ve çizimler zamanla sizde ustalığa dönüşecektir. Su kabağına sizin tecrübe ve ustalığınıza göre özgün desenler ortaya çıkarabilirsiniz. Su kabağı üzerinde sizin hayal gücünüzün tasarımlara dönüşen muhteşem figürler oluşacaktır. İlk yapmanız gereken su kabağının üzerinde pergelle daire çizmek. daha sonra bu dairenizin üzerine kesişen yeni dairelerle çoğaltın. Kesişim noktalarına pergelinizi batırarak yeni yaylar çizin. Bu sayede sizde yeni çok güzel motifler ortaya çıkaracaksınız.

su kabak çizim aleti
su kabağı motif

Su Kabağı Motif Çıkarma

Su Kabağında kullanılan başka bir yöntemde motif çıkarma tekniğidir. Genellikle Osmanlı döneminde süslemede kullanılan motifleri, hayvan figürlerini, takım logolarını, ülke bayraklarını, soyut çizimleri su kabağında ışıkla buluşmasını sağlamanız mümkündür. Bunun yanında internet ortamında ya da resim malzeleri satan yerlerde hazır desen çıkartmaları satılmaktadır. Uygun ücrete satın alacağınız bu motiflerde oldukça kullanışlıdır. Su kabağına motif çıkarmanız için öncelikle yapmanız gereken su kabağında motifi kullanacağınız alanın mezura yardımı ile ölçülmesidir. Daha sonra ölçünüze göre şekillendirdiğiniz motifi arkası yapışkanlı beyaz a4 sayfasına yazıcıdan çıktı almalısınız. A4 kağıdındaki motifi bir makas ya da maket bıçağı yardımıyla kesmeniz gerekmektedir. Kesmiş olduğunuz motifi su kabağına yapıştırırken su kabağının düz olmamasından dolayı kastırma yapacaktır. Motifi bozmayacak şekide dikkatlice yapıştırırsanız bu kasmanın matkapla delik açılırken size çok bir zararı olmadığını fark edeceksiniz. Kullanacağınız motifin büyüklüğü ve parçalı olmaması kasmanın en büyük nedenidir. Bu nedenle kesim yaparken motifin ince ayrıntılarına kadar girilmelidir. Gerekirse iki ya da daha fazla parçalar halinde yapıştırmakta kastırma problemini çözmeniz için size yardımcı olacaktır. Delme işlemi bittikten sonra kağıt motifi yavaşça maket bıçağı yardımıyla kabağı çizmeden dikkatlice çıkarabilirsiniz. Bunun yanında kalan yapışkan parçaları ıslak bulaşık süngeri ile silerek de çıkarabilirsiniz.